Цената на злополучната общинска болница в Раднево падна до 200 000

...
Цената на злополучната общинска болница в Раднево падна до 200 000
Коментари Харесай

Продават общинска болница на цената на апартамент

Цената на злощастната общинска болница в Раднево падна до 200 000 лева, колкото коства триистаен апартамент. На последното си съвещание общинският съвет за следващ път смъкна продажната стойност, стимулиран от задълженията. Те са към 2 млн. лева, а купувачът би трябвало да ги поеме. Парадоксална е обаче скоростта, с която се случи поевтиняването. През зимата здравното заведение бе оценено на 1.28 млн. лева, т.е. за 6 месеца се обезцени 6 пъти.

Както „ Сега ” писа, цялата сага с болничното заведение е низ от умопомрачителни безобразия и трагикокомични случки. Дълги години тя бе източвана, с цел да спре да работи на финала. В началото на 2020 година бе задържано болничното управление, само че общинската администрация (ГЕРБ) отхвърли да е знаела за протичащото се под носа й. През ноември се появи предприемачът Ибрям Алиев, който има здравни заведения в Сливен и Ямбол, и изиска да я купи. Приватизационната процедура започва особено поради него, като в добавка поради желанието му на тезгяха бе комплициран и атрактивен доболничен център. Единственият кандидат-купувач обаче се отхвърли от търга – не тъй като е прекратил интереса си, а с цел да се добави към пакета парк до болничното заведение и още една постройка.

Сегашното решение за поевтиняването идва в отговор на тази най-нова обстановка – общинската администрация отхвърли да усили продаваните активи, само че пък ги обезцени. Стартирани са нови приватизационни процедури за МБАЛ и доболничния център. Бъдещето на покупко-продажбите е неразбираемо при съществуването на един покупател и продавач, който се е провалил в стопанисването.

Снимка: Венелина Попова

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР